Köpeklerde Eğitime Başlama Yaşı Kaç Olmalı?

Köpeklerin insan ilişkilerinde evde, sosyal ortamlarda sağlıklı ve mutlu olmaları için iyi bir iletişime ihtiyaçları vardır. Bu sebep ile köpek sahipleri gerek yavru köpeklerde gerekse yetişkin köpeklerde eğitime önem verirler. Yavru köpek eğitimi 3 ay gibi zaman dilimi aşıldığından verilmeye başlanabilir. Bu anlamda köpeği çok zorlamayacak komutlar tercih edilmeli ve köpeğin sıkılmayacağı kısa süreli metotlar uygulanmalıdır. Öyle ki yanlış verilen eğitim metotları köpekte verimli olmayacaktır.

Yavru köpek eğitimi programlarında en verim alınabilecek uygulama temel itaat eğitimidir.  Bu eğitim programı metotları ile köpekler kısa sürede tuvalet eğitimleri başta olmak üzere temel ihtiyaçlarında sahibine yardımcı olabilecek alışkanlıklar edinirler. Köpekler yapıları gereği eğitim sürelerini kendileri belirler. Bu anlamda köpek eğitimi için belirli bir süre verilmesi söz konusu değildir.

Yetişkin Köpeklerde Eğitim Yaşı Nasıl Belirlenir?

Köpekler yavru evresinden 20 ayı geçtikten sonra kurtulurlar. Bu anlamda yetişkin köpekler olarak adlandırılırlar. Geçen bu süre sonrasında yetişkin köpek eğitimi verilmesi uygundur. Fakat yetişkin köpekler, yavru köpeklere göre farklı tavırlar sergilediklerinden eğitimleri da bir hayli zordur. Bu sebep ile yetişkin köpek eğitimi verilirken mutlaka uzman kişilerden destek alınmalıdır.

Yetişkin köpek eğitiminde profesyonel hizmet veren Hause Of İstanbul, deneyimli eğitmenleri ile köpek eğitiminde en kaliteli hizmetleri sunmaya devam ediyor. Köpek eğitimlerine, köpeklerin rahat hareket edebileceği ortamlar hazırlayan firma, köpeklerin tasma kullanmadan sahibinin komut ve uygulamalarına uyum sağlaması yönünde eğitim metotları ile sonuca ulaşırlar.

Köpek Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpek eğitimleri verilirken dikkat edilmesi gereken birçok husus vardır. Köpek eğitiminde hassasiyet ve özen gösterilmediğinde köpekler komutu algılayamazlar ve eğitim kapsamında başarısız olurlar. Köpek eğitiminde en önemli adım köpeğin yaşına göre eğitimler verilmesidir. Yavru bir köpeğe verilen eğitim ile yetişkin bir köpeğe verilen eğitim birbirlerinden çok farklıdır.

Bu anlamda köpeğin yaşı mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Köpek eğitimi verilirken mutlaka tutarlı davranışlar sergilenmelidir. Verilen komutlar kısa ve her zaman aynı olmalıdır. Komutlar farklılık gösterdiğinde köpek algılayamaz ve aklı karışır. Ayrıca köpek eğitim süreleri de olabildiğince kısa tutulmalıdır.

Köpek eğitimlerinde uzun ve yoğun bir program ile çalışılırsa hem eğitimi veren hem de köpek sıkılacaktır. Öyle ki bu şekilde devam eden eğitimler verimsizdir. Ayrıca köpek eğitiminde cins farklıları göz önünde bulundurulmalı, bu anlamda köpeklerin algılama süresinin farklılık göstereceği bilinmelidir. Kısa süre içerisinde verilecek olan eğitimler sayesinde köpeklerin komutları algılama sorunları ortadan kalkacak ve en iyi dostunuz olarak sizi anlayacaktır.  

Köpek Eğitiminde Ulaşım

Köpeklerde eğitim aşamalarında uzman firmalardan destek alınması en doğru kararlar arasında yer alır. Bu anlamda yurt dışında sıklıkla tercih edilen ve son yıllarda ülkemizde de tercih edilen köpek eğitimi uygulaması hayata geçirilmiştir. Pet taksiler sayesinde köpekler istenilen adrese kolaylıkla ulaştırılırlar. Pet taksi uygulaması kapsamında hizmet veren taksiler içerisinde köpeğin nakil işleminde ihtiyaç duyacağı bütün malzemeler yer alır. Eğitim için yola çıkan köpekler bu taksiler sayesinde konforlu yolculuklar ile yorulmadan eğitim okullarına ulaşırlar. Bu araçlar yolculuk esnasında her türlü ihtiyaçları giderilmek üzere tasarlanmıştır.  

Pet taksi hizmeti veren firmalar da aynı zamanda veteriner desteği de olur. Yolculuk sırasında ortaya çıkabilecek sorunlar da acil sağlık hizmetleri devreye girer. Köpekler pet taksiler sayesinde eğitim günlerinden bıkmazlar ve eğitimin öncesinde ya da sonrasında yorgunluk hissetmezler. Özellikle yavru köpeklerde pet taksi uygulaması önemlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.